Bada i poolen
För våra övernattande gäster så finns det en säsongsuppvärmd pool utomhus. Ta ett uppiggande morgondopp, låt barnen leka och plaska medan ni kan slappna av i solstolarna på pooldäcket. Eller ett skönt kvällsdopp. Önskar ni basta eller bada badtunna är ni välkomna med er bokning. Poolen är öppen under solens timmar. Du ansvarar för dig själv och ditt barns säkerhet i poolområdet.
Bastu & badtunna
Våra övernattande gäster kan boka vår vedeldade bastu & badtunna. 945:- för 120 minuter, bokas i förväg. Se mer
Grillstugan
Låna grillstugan eller gasgrillen som finns på gården, gratis. Medtag egen kol.
Alla djuren

Här möts du av ett rikt djurliv, från små till stora djur. Först och främst alla våra alpackor och de beskyddande lamorna. Men också ett härligt gäng med höns och tuppar. På gården finns även våra påfåglar som utmärker sig genom sina vackra färger och spektakulära förlängda stjärttäckare, fiskarna i dammen samt vår gårdshund Malta som du gärna på klappa och hälsa på.

Ibland kan man även få se rådjur och älgar strosa omkring husknuten. Är du intresserad av fåglar så har du kommit rätt, naturen häromkring bjuder på ett rikt fågelliv.

Alpacka promenad

Gå på promenad i skogen en timme med Alpackor (för både boende och besökande gäster). Pris: 780 kr per person. Minimiålder för att gå med egen alpacka är 10år. Barn under 10 år går gratis i målsman sällskap.

Då Alpackor är flockdjur måste minst två personer boka in sig på promenad för att undvika att djuren blir stressade.

Låna cyklar
Finns cyklar på gården att låna för heldag. Pris: 200 kr per cykel.
pub
PUB & Lounge
En riktig engelsk PUB har tillkommit till ladan. Här kan du njuta av en sprakande brasa och en kall öl från Carlsberg eller en lokalproducerad öl från Oppigårds bryggeri i Dalarna.
Motionsspåret
Motionsspåret elljusspåret finns i skogen knappt en minuts gångtid från huset. Där finns flera olika distanser att välja mellan och i varierande terräng. Här kan ni även plocka svamp, blåbär eller besöka grillplatsen på åsen.
westernridning
Turridning/Westernridning
Upplev verklig Ridharmoni! Ta med en kompis (eller kom ensam) och följ med på en guidad ridtur på våra lugna westernskolade arabhästar. Ni börjar med att bekanta er med var sin häst. Sen borstar, sadlar och tränsar vi hästarna och sitter upp i bekväma westernsadlar. Efter en westernlektion på ridbanan ger vi oss iväg på en ridtur som anpassas till deltagarnas ridvana och önskemål.

Läs mer: www.ridharmoni.se

Fiske / Kanot
Fiske och uthyrning av roddbåt eller kanot finns vid sjön Storljusen som finns två kilometer från huset. Sjön har en lång intressant historia bakom sig och är rik på fisk. Här kan ni även åka skridskor eller köra ett race med bilen under vintertid. Vi hjälper till att fixa allt åt er.
de Wilde Outdoor
de Wilde Outdoor
De wilde outdoor erbjuder dig allt från en guidad fisketur, bäversafari i skymning till adrenalinförhöjande tandemskärmflygning. Alla aktiviteter skräddarsys tillsammans med dig som kund.

Läs mer: www.dewildeoutdoor.se

Aguélimuseet
Här finns Sveriges största samling av Aguéliverk från flertalet namnkunniga konstnärer samtidiga med Aguéli och senare. Dessa är bland annat Karln Nordström, Helene Schjerfbeck och Sven X:et Erixson. Läs mer
Sala silvergruva
10 min till Sala silvergruva! Under många år var Sala Europas största silverproducent. Idag är silvergruvan ett äventyr för hela familjen. På guidade turer kan man ta sig 155 meter under jorden där slingrande gångar breder ut sig. Kring gruvan finns även gruvmuseet, polismuseet, hantverkarna, silversmeden och Werdshuset. Läs mer
Sala höghöjdsbana
Vid gruvan i Sala finns en av Sveriges mest spännande äventyrsbanor. Det finns elva stationer på hög höjd och för att avsluta det hela åker man en lång linbana högt över marken. Läs mer

 

Gårdsjö Älgpark
Gårdsjö Älgpark
Med traktor och vagn kan du åka rakt ut i den svenska storskogen för att titta på älgar i dess naturliga miljö. Du får även möjligheten att klappa de mäktiga djuren. Läs mer
Kokpunkten
Kokpunkten
Upplev Sveriges första actionbad bara 40 min från Norrängens Alpacka.

Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här är det vi kallar adrenalin.
Läs mer på kokpunkten.se

Mat o Prat
Mat o Prat
Vill du äta ute? Vi rekommenderar Mat & prat – Norrmanska gården. Mitt i centrala Sala från 1736. Gården består av flera sammanbyggda hus med olika funktioner. Denna gårdstyp var tidigare vanlig i Sala och i andra mindre handelsstäder. Idag rymmer husen bl.a. konstgalleri, restaurang och skönhetssalonger. En mysig restaurang med charm och härlig personal. Mat & prat serverar både Middag & lunch. Önskar ni äta här på gården så ordnar vi catering åt er. Läs mer: www.matoprat.nu
Sätra brunn
Sätra Brunn
För människor som behöver stoppa tiden för att sätta fart på tanken erbjuder Sätra Brunn en oas i nutiden. En plats för återhämtning, möten och nytänkande, där helhetssynen på människan är genomgående. Våra ledord är: Läkande- Lärande- Skapande.

Hemsida: www.satrabrunn.se

Share This