Frågor & svar

Den mesta information om vår gård, övernattning, alpackorna m.m. finner du under respektive flik. Här nedan finner du svar på de vanligaste frågorna vi får från våra gäster. Finner du inte ditt svar trots detta, maila oss då på info@norrangen.com. Vi ber er att i första hand maila då vi har väldigt fullt upp med att ta hand om gården.

Alpackor & gården

När kan man besöka er gård?

Svar: Välkomna till Norrängens Alpacka på lördagar kl 10, maj till september, för guidad visning hos våra djur. Pris 250kr per person, 125:- för barn inklusive kaffe & fika, observera att det gäller endast lördagar kl 10! För grupper över 10 personer kan förfrågan om annan tid skickas via mail, då kostar det 250:- per person inklusive kaffe & fika, observera att detta måste förbokas!

Är hundar välkomna?

Det finns tyvärr ingen möjlighet att ta med sig hund till gården. Alpackorna och lamorna ser hundar som rovdjur och kan därmed bli stressade eller bestämma sig för att attackera i värsta fall. Det blir därför bäst att lämna husdjur hemma även om vi förstår att det är tråkigt. Här får man istället möjligheten att njuta av alla djur som gården har att erbjuda!

Hur många alpackor har ni?
Svar: För tillfället har vi ca 130st fullvuxna och ca 30 krior (bebisar)
Vad äter alpackorna?
Svar: Pellets kraftfoder, hö, ensilage och gräs.
Får man gå in till alpackorna när man övernattar?
Svar: Alla våra övernattande gäster får gå en guidad tur, vi börjar med att tillsammans gå in och möta upp alpackorna. Sen får ni kanske klappa djuren och eventuellt vara med vid fodring av dem.
Får barn vara med och mata Alpackorna?
Svar: Ja, barn får hjälpa till att mata Alpackorna. Vissa av våra alpackor flaskmatas och ni kan få möjlighet att hjälpa till med detta.

Boende

Ingår det lakan och handdukar i boendet?
Svar: ja i boende på både B&B & lägenheten så ingår lakan och handduk.
Share This