Ambersun Alpacas

Ambersun Alpacas ligger på Mount Compass, 60 kilometer söder om Adelaide, huvudorten i södra Australien.
Gården gränsar till McLaren Vale, en av Australiens mest kända vinproducerande områden. Regionen är också känd för sin turism, då den ligger 20 kilometer från badorten Victor Harbour, som har vackra vita sandstränder under sommaren och är känd för valskådning under de kallare månaderna.
Vid sidan av alpackorna besöks Mt Compass-gården regelbundet av Australiens djurliv. Kängurur och echidnas ses ofta i den avslappnande miljön. Gården, med 234 hektar, är också hem för ett rikt fågelliv, bland annat den sällsynta sydliga Emu Wren. Många sjöfåglar som svanar, skedstorkar, ibisar och infödda ankor samt vattenfåglar drar nytta av den vackra 4,5 hektar sjön på gården.
Ambersun Alpacas har ett urval av avelshonor och -hanar till salu som varierar i olika färger, allt från ”light fawn” till ”rich brown”. Urvalet av alpackorna växlar även i kvalitet och pris som passar både nybörjare samt den professionella uppfödaren.

Ambersun Alpacas har varit mycket framgångsrika under olika utställningar sedan 1995. De kände sin första smak på vinst 1995, när “Ambersun Remington”, en solid svart hane, vann Supreme Champion i södra Australiens mest prestigefyllda utställning, Royal Adelaide Show.

Under en utställningskarriär som spänner över tio år, har Ambersun Alpacas vunnit mer än 126 Supreme Championships för alpackor och fleece, och över 985 Championship och Reserve Championship ribbons.

Ett stort antal av våra alpackor härstammar just från gården på Mount Compass i Australien.

Share This